MIKE

Opleiding: Houtbewerking
Ervaring: 7 jaar meubelmaker - 2 jaar keukenplaaster

Als jonge knaap was ik reeds gebeten door de houtmicrobe. Vanaf de middelbare school koos ik dan ook resoluut voor houtbewerking, waar ik tot nu toe geen seconde spijt van heb gehad. Het heeft me altijd gefascineerd hoe je door middel van allerhande bewerkingen een stuk hout kan transformeren tot een perfect eindresultaat.

Na de middelbare school was het tijd om mijn kennis in daden om te zetten en ben ik als meubelmaker in dienst getreden bij een interieurfirma die zich vooral toespitste op winkelinrichtingen.

Na een 7-tal jaar als meubelmaker heb ik besloten om zelfstandig keukens te gaan plaatsen voor verschillende firma’s. Op deze manier zijn David en ik samen beginnen werken.

Het zelf maken van meubels kon ik echter niet zomaar achter mij laten. Het werd een gemis, waardoor gaandeweg werd besloten om een loods te huren en enkele machines aan te schaffen, om zelf kleinschalig meubels te kunnen maken.

Na een jaar konden we echter de vraag niet meer beantwoorden met voldoende aanbod, waarop we de grote stap gezet hebben om volledig op ons interieurverhaal in te zetten. Op vandaag kan ik toch met trots stellen dat we heel hard zijn gegroeid in onze opstartjaren. Maar ik kan ook met trots stellen dat wij hiermee nog geen genoegen nemen, en dat wij de komende jaren hard zullen werken om onze firma tot een vaste waarde om te vormen in de interieurwereld.

DAVID

Opleiding: Bouwkunde
Ervaring: 12 jaar steenkapper - 2 jaar keukenplaaster

De meeste zelfvoldoening haal ik door met mijn handen te kunnen werken. Het werd dan ook een logische keuze voor mezelf om mijn opleiding te volgen in een technische richting, namelijk bouwkunde. Tijdens mijn opleiding ontstond meer en meer de interesse in natuursteen, waardoor ik deze richting ook verkoos als mijn specialisatiejaar.

Direct na dit specialisatiejaar ben ik aan de slag gegaan bij een zeer gerenommeerde natuursteenspecialist, waar ik 12 jaar lang het beste van mezelf heb gegeven.

In het 12de jaar werd ik gecontacteerd door Mike, die me vroeg of ik samen met hem keukens wou gaan plaatsen. Na toch enkele weken twijfelen leek het mij een goed idee om een nieuwe weg in te slaan en zijn we met volle moed aan een nieuw hoofdstuk begonnen in ons leven.

Bijkomend zijn we dan kleinschalig meubelen beginnen maken, waar ik ook het plezier in kon vinden. De voldoening die ik kreeg om zelf een meubel te maken op vraag van een klant, was niet te evenaren. En wanneer diezelfde klant dan na plaatsing en afwerking ook nog eens supertrots was op het geleverde werk, was het hek van de dam.

Op vandaag kan ik mij ook niets anders meer voorstellen dan mooie interieurs te verwezenlijken en vol voor het interieurverhaal, waarin ik tenslotte ben gerold, verder te knokken. Uiteraard hoort bij deze interieurs ook nog altijd een gepaste natuursteen als kers op de taart.